وکیوم تراپی زخم و بکارگیری آن در درمان زخم چیست؟

وکیوم تراپی زخم در مهرشهر|دکتر متخصص زخم در مهرشهر|هشتگرد

وکیوم تراپی زخم چیست؟ درمان زخم با فشار منفی یا وکیوم تراپی یا وکیوم درمانی یا NPWT درمانی است که ترشحات و باکتری را از زخم بیرون می کشد تا به بهبود بهتر زخم کمک کند. برخی از کارشناسان زخم یا دکتر متخصص زخم که در کلینیک فوق تخصصی زخم دیابت است آن را درمان با کمک خلاء می نامند، زیرا با ایجاد مکش و ایجاد خلاء که باعث ایجاد فشار منفی میشود کار می کند.

یک کارشناس زخم ماهر می تواند از این درمان برای بهبود بافت نرم در بسیاری از قسمت های مختلف بدن شما استفاده کند. مایعات کمتر در زخم و اطراف زخم منجر به کمتر شدن(تورم) می شود. درمان زخم با وکیوم یا فشار منفی به زخم اجازه می دهد تا زخم تحت مکش جمع تر و فشرده شود و آن را کوچکتر کند. همچنین با ایجاد کشش باعث میشود بافت های سالم جدید یا در اصطلاح بافت گرانوله را تشویق می کند تا در یک محیط تمیز و مرطوب رشد کنند و تشکیل شوند و زخم سریعا به سمت پر شدن پیش روی کند.

وکیوم تراپی زخم چیست؟

درمانگر زخم یا کارشناس زخم وکیوم را میتواند پس از تمیز کردن زخم و دبریدمان بافت های مرده در کلینیک زخم یا در منزل و یا حتی برای بیمار نصب کند،پس از نصب و بستن وکیوم تراپی میتواند از ۴۸ تا۷۲ ساعت بر روی زخم باقی بماند و در طی این ساعات نیاز به تعویض پانسمان یا کار خاصی دیگه نیست زیرا دستگاه وکیوم یک دستگاه هوشمند است و با قطع وصل کردن پمپ خود فشار ایجاد شده در سطح زخم را در یک درجه مشخص تنظیم شده نگه دارد که این کار باعث میشود محیط زخم دارای یه رطوبت ایده آل و مناسب باشد که زخم نه خیلی خشک و نه خیلی خیس بماند که این امر در نهایت باعث تشکل بافت مناسب در زخم و جلوگیری از ایجاد عفونت و رشد باکتری میشود امروزه درمان زخم با فشار منفی یک روش درمانی بسیار رایج است که پزشکان و کارشناسان زیادی برای زخم ها از آن استفاده می کنند.

میلیون ها نفر در سراسر جهان از زمانی که پزشکان آن را در دهه 1990 اختراع کردند، از آن استفاده کرده اند که وکیوم تراپی در کرج در کلینیک زخم و دیابت مهرشهر به طور تخصصی انجام میشود در ادامه این متن به دستگاه وکیوم و کاربرد های آن اشاره خواهیم کرد.

مراحل نصب وکیوم تراپی و نحوه کار دستگاه به چه صورت است؟

مراحل نصب و انجام وکیوم به صورت زیر است: در ابتدا انجام درمان زخم با فشار منفی، درمانگر زخم میاز است موارد زیر را انجام دهد: ۱.در صورت وجود بافت های مرده یا عفونی نیاز است درمانگر زخم دبریدمان را انجام دهد ولی به طوری که خونریزی فعالی را ایجاد نکند (زیرا در صورت وجود خونریزی به دلیل ایجاد کشش توسط وکیوم باعث زیاد شدن خونریزی میشود) و در نهایت زخم با محلول های ضد عفونی کننده زخم، شست و شو داده شود.

یک پد فوم مخصوص (سیاه یا سفید) با توجه به ابعاد زخم اندازه گیری میشود و روی زخم یا داخل آن قرار میگیرد و روی آن باچسبی به نام فیلم شفاف پوشانده میشود که خاصیت ضد آب دارد و هنگام عبور مایعات دچار گسستگی و خرابی نمی شود سپس دور تا دور آن را با چسب فیلم شفاف محکم بسته میشود. و بعد از آن یه برش کوچک از چسبی که بر روی فوم قرار دارد زده میشود و یک حفره به ابعاد ۱×۱ سانت ایجاد میشود که قرار است ترشحات از آن حفره توسط لوله مکش خارج شود و در ادامه یک لوله مکش (کاپ سنسور) را بر روی حفره قرار داده و با کمک چسب آن را محکم کنید.

لوله مکش را به مخزن دستگاه (کنیستر) که محل تخلیه ترشحات است وصل کنید و مخزن را به دستگاه وکیوم فیکس کنید تا زهکشی ترشحات انجام شود. ود در نهایت فشار دستگاه با توجه به نوع زخم و محل زخم توسط متخصص زخم یا کارشناس زخم تنظیم میشود و دستگاه را راه اندازی میکند همچنین ممکن است یک درمانگر زخم در کرج با استفاده از درمان زخم فشار منفی، از یک پانسمان مخصوص برای زیر فوم زخم استفاده کند تا رشد باکتری را به حداقل خود برساند و از چسبیدن فوم به سطح زخم جلوگیری کند.

مطلب پیشنهادی  سیاه شدن زخم بستر نشانه چیست؟ راه های درمان و پیشگیری

نکته: انتخاب رنگ فوم بستگی به بستر زخم و هدف ما از وکیوم تراپی دارد زیرا تخلخل فوم با توجه به رنگ آن متفاوت است که این امر در نهایت روی جذب مقدار ترشحات و نگه داری ترشحات در فوم تاثیر میگذارد.

مراحل نصب وکیوم تراپی و نحوه کار دستگاه به چه صورت است؟

دستگاه وکیوم زخم چگونه کار میکند؟

دستگاه های درمان زخم با فشار منفی دارای پمپ کوچکی هستند که فشار یا مکش منفی ایجاد می کند. ممکن است از برق یا باتری استفاده کند. که در صورت نبود برق بسته به توان باتری معمولا تا چندین ساعت از باتری خود استفاده میکنند.

ایا دستگاه ها وکیوم نیاز به تعویض دارد؟

درمانگر زخم می تواند بارها و بارها از یک دستگاه استفاده کند و نیازی به تعویص خود دستگاه نیست و فقط کافیست از کیت جدید وکیوم برای هر نفر استفاده کنند هر کیت وکیوم شامل [فوم،کاپ سنسور، لوله مکش، مخزن و چسب شفاف] است که درمانگر مجاز است از یک کیت فقط برای یک نفر استفاده می‌کنند و وقتی کارش تمام شد، کیت را جدا میکند و دور می‌اندازند. کیت ها یکبار مصرف هستند و معمولا برای ۷۲ ساعت مناسب هستند ولی مخزن را میتوان تا ۲ بار هم بسته به ترشحات بیمار استفاده کرد.

آیا حین کار دستگاه وکیوم نیاز به حضور کارشناس زخم در منزل یا درمانگر زخم در منزل می باشد؟

باید گفت خیر، دستگاه های وکیوم با وجود داشتن سنسور های مختلف و هوشمند بودن آن ها کار خود را به خوبی در طول مدت کار با دستگاه بدون دخالت شخص انجام میدهند اما اگر به موارد زیر برخورد کردید میتوانید با درمانگر زخم که زیر نظر کلینیک زخم کار میکند اطلاع دهید، اگر زخم بیمار شروع به خونریزی کند، اگر در لوله مکش ترشحات را به صورت خون میبینید (خون آبه طبیعی میباشد).

بیمار دچار تب یا سایر علائم عفونت دارد، چون با وجود بسته بودن محیط وکیوم میتواند کمک به رشد باکتری بی هواز کند مهر و موم اطراف زخم شما در حال شل شدن است: در صورت بوق اخطار دستگاه و نمایش خطا leakage error و یا باز شدن چسب های اطراف پانسمان وکیوم یا شنیدن فس فس هوا که نشان از نشتی هوا به زیر پانسمان است در اولین فرصت به پزشک متخصص زخم تماس بگیرین که نیاز به مهر و موم کردن مجدد پانسمان وکیوم است.

صدای دستگاه با صدای معمولی متفاوت است. پمپ دستگاه به صورت طبیعی گاهی اوقات در حال کار و گاهی بدون صدا است در صورت کار نکردن طولانی به مدت حداقل ۱ ساعت یا ۲ ساعت نیاز به چک کردن دستگاه است در صورت رفتن برق و کار نکردن باتری دستگاه اگر در صورتی که دستگاه رو باتری کار نکند نیاز به درمانگر زخم در منزل میباشد که دستگاه وکیوم تراپی را تعویض کند لوله دارای انسداد است.

در صورتی که با ارور یا اخطار blok error مواجه شدید در ابتدا از تا نخوردن لوله مکش مطمئن شوید چون در اکثر مواقع در صورت خم شدن یا تا شدن لوله ارور بلاک رو دستگاه نمایش داده میشود در غیر این صورت با درمانگر زخم در کرج تماس بگیرین دستگاه به خودی خود کار نمی کند. پس از درمان، به قرار ملاقات های بعدی با ارائه دهنده خود نیاز خواهید داشت. آنها می خواهند مطمئن شوند که شما به خوبی بهبود می یابند و عاری از عفونت هستید.

وکیوم تراپی برا کدام زخم ها مناسب است؟

نشانه های استفاده از درمان زخم با وکیوم درمانی یا دلایل استفاده از آن عبارتند از:

  1. زخم های دارای وسعت و عمق زیاد که کنترل آن ها با پانسمان خالی سخت است در این حالت وکیوم میتواند گزینه مناسبی برا زخم شما باشد که توسط بهترین کلینیک زخم مهرشهر در کرج انجام میشود.
  2. درمان زخم به آهستگی پیش می رود یا در حال بهبود نیست یا در خطر عدم التیام است، در این وضعیت هم درمان با فشار منفی باعث تحریک بافت سازی می شود و کمک به تسریع درمان زخم میکند، که وکیوم تراپی در کرج در کلینیک زخم در هشتگرد (کرج) به طور کامل انجام می شود.
  3. اگر زخم حاد است و به تازگی اتفاق افتاده است ولی به دلیل ریسک عفونت درمانگر زخم در کرج نمی تواند آن را ببندد زیرا خطراتی مانند عفونت وجود دارد که در اینجا وکیوم تراپی در کرج می تواند یک گزینه مناسب باشد که وکیوم تراپی در کلینیک زخم هشتگرد به طور کامل در منزل انجام میگردد.
  4. اگر زخم بعد از بسته شدن مجددا باز شود به این دلیل که بستر زخم به خوبی پر نشده باشد یا بافت آن مرغوب و عملکردی نباشد، وکیوم درمانی یک گزینه مناسب برای پر کردن زخم به طور کامل است که وکیوم درمانی در هشتگرد زیر نظر کلینیک زخم در کرج به طور کامل در منزل انجام می شود.
  5. اگر زخم مزمن است (طولانی مدت) در زخم های مزمن هم چون زخم پای دیابتی یا زخم های بستر وکیوم درمانی یک پلن عالی برای مدیرت زخم پای دیابتی یا زخم بستر است که توسط دکتر زخم بستر در کرج در کلینیک زخم هشتگرد و نظر آباد برای درمان زخم ها در منزل انجام می شود.
  6. حجم و میزان ترشحات زخم زیاد است و شما نمی توانید آن را با پانسمان کنترل کنید در اینجا هم وکیوم تراپی می تواند یک گزینه مناسب برای مدیرت ترشحات زخم باشد که خدمات وکیوم تراپی در کرج به طور کامل در کلینیک زخم و دیابت در کرج که در مهرشهر واقع است برای شما در منزل انجام شود.
مطلب پیشنهادی  عفونت زخم جراحی چرا اتفاق می افتد و چگونه درمان می شود؟

کاربردهای وکیوم تراپی چیست و برای کدام نوع از زخم ها مناسب است؟

موارد استفاده از وکیوم تراپی:

  1. زخم پای دیابتی
  2. زخم های بستر عمیق که عمق و وسعت زیادی دارند
  3. زخم های سوختگی درجه ۲و درجه۳
  4. زخم های ناشی از تصادفات و تروما
  5. زخم های بسته ای که از منفذ آن ها ترشحات زیادی بیرون می آید که برای تمامی زخم های بالا خدمات وکیوم تراپی در کرج به طور کامل در کلینیک زخم و دیابت در کرج توسط دکتر متخصص زخم انجام می شود.

چه زمانی نباید از وکیوم تراپی در زخم استفاده کرد؟

موارد منع منصرف وکیوم تراپی

  1. رگ های خونی قابل مشاهده و محافظت نشده باشند که با توجه به ریسک پارگی و خونریزی رگ ها منع استفاده از وکیوم وجود دارد.
  2. در سرطان ها و کنسر های بدخیم که احتمال گسترش و متاستاز سرطان وجود دارد، در این بیماران وکیوم درمانی در زخم سرطانی می تواند منجر به تقسیم غیر عادی سلول ها گردد.
  3. بافت های نکروتیک و مرده، وکیوم درمانی در بافت های مرده هیچ تاثیری در روند درمان ندارد زیرا وکیوم تراپی نمی تواند هیچ کمکی به از بین بردن بافت مرده کند و حتما قبل از استفاده از وکیوم تراپی در زخم باید بافت دبرید و پاکسازی شود.
  4. در زخم های عفونی شدید و عمیق که درمان انتی بیوتیکی شروع نشده، در اینجا به دلیل بسته بودن سیستم وکیوم امکان رشد باکتری بی هوازی وجود دارد که تا شروع نشدن درمان آنتی بیوتیکی توصیه به انجام وکیوم درمانی نمی شود.

مزایای استفاده از وکیوم تراپی چیست؟

مزیت های درمان زخم با فشار منفی عبارتند از:

  • تقویت بهبودی زخم

با ایجاد کشش در زخم و افزایش تقسیمات سلولی کمک به سرعت دو چندان فرایند ترمیم زخم میشود.

  • کاهش تورم (ادم)

با مدیریت و کم کردن ترشحات در زخم کمک به کاهش تورم در اندام مورد نظر می شودو

  • کاهش التهاب

با کم شدن عفونت و کم کردن لود باکتری در زخم کمک به کاهش التهاب زخم می شود.

  • افزایش خون رسانی به زخم
مطلب پیشنهادی  پانسمان نقره برای درمان زخم پای دیابتی

جریان خون بهتر، که اکسیژن را راحت تر به زخم می رساند و باعث تسریع درمان زخم می شود.

  • نیاز به پانسمان کمتر

(مانند فوم یا گاز) پیدا می کند ( 48 تا 72 ساعت زخم به پانسمان نیاز ندارد).

  • قابل حمل بودن دستگاه

از دیگر مزیت این روش است مدت زمان بستری کوتاه تر در بیمارستان زیرا بخشی پروسه درمان با وکیوم درمانی در منزل می توان جلو برد.

مزایای استفاده از وکیوم تراپی چیست؟

عوارض جانبی درمان با وکیوم چیست؟

معایب احتمالی درمان زخم با فشار منفی عبارتند از:

  • خون ریزی

در صورت بیش از حد بودن فشار دستگاه کشش زیاد میتواند منجر پارگی مویرگ ها و شریانچه ها شود.

  • درد

در صورتی که ناحیه زخم در محل اعصاب و گیرنده ها درد باشد می تواند فشار منفی دستگاه باعث ایجاد حس درد شود.

  • عفونت

به دلیل محبوس بودن و بسته بودن فضای پانسمان وکیوم تراپی زخم احتمال رشد باکتری ها و ایجاد عفونت های بی هوازی محتمل است(در صورتی که بیمار انتی بیوتیک مناسب را دریافت نکند)

  • واکنش آلرژیک به مواد در تماس با زخم

با اینکه فوم مورد استفاده در وکیوم تراپی از جمس پلی اورتان است و سازگار با بافت بدنداست گاهی اوقات ممکن بیمار نسبت به فوم واکنش نشان دهد.

  • آسیب به زخم

در صورت عدم تنظیم مناسب فشار دستگاه (خیلی زیاد یا خیلی کم)میتواند باعث صدمه و آسیب به زخم شود.

درمان زخم با وکیوم تراپی چند جلسه زمان میبرد؟

سرعت بهبودی زخم شما به نوع زخم و همچنین اندازه آن بستگی دارد، ممکن است از اینکه درمان زخم با فشار منفی به سرعت به بهبود زخم شما کمک می کند شگفت زده شوید. این سیستم یک محیط ایده آل برای بهبود زخم ایجاد می کند.و در زخم های مختلف می تواند متفاوت باشد ولی قطعا در یک تا دو جلسه تغیرات را در داخل زخم به خوبی حس خواهید کرد .

مراقبت های حین وکیوم تراپی چه مواردی هستند؟

دستورالعمل های لازم توسط کارشناس زخم یا درمانگر زخم در کرج به شما گفته خواهد شد که به بخشی از مهم ترین ان ها اشاره خواهیم کرد:

از حمام کردن خودداری کنید. به جای آن در صورت ضرورت میتوانید از دستمال مرطوب به صورت ناحیه ای از بدن آن را تمیز کنید(زیرا در صورت برخورد آب به چسب پانسمان وکیوم احتمال نشتی هوا وجود دارد) در صورت درد می توانید از داروهای ضد درد طبق دستور پزشک استفادا کنید و تا حد ممکن از جدا کردن وکیوم خودداری فرمایید.

اگر پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز کرده است، آنتی بیوتیک را سر تایم مقرر مصرف کنید. از پزشک خود بپرسید که چه مدت پس از درمان می توانید به فعالیت های عادی بازگردید و بسته به نظر پزشک می توانید بخشی از فعالیت خود را کم کم از سر بگیرید.

نکته نهایی در مورد وکیوم تراپی زخم در مهرشهر|دکتر متخصص زخم در مهرشهر|هشتگرد

بسیاری از افراد در مورد این روش درمان زخم های مزمن و حاد اطلاعی ندارند. نام دیگر خلاء زخم، درمان زخم با فشار منفی (NPWT) است. اساساً این نوع درمان با اعمال ساکشن از طریق یک پانسمان چسب مخصوص مهر و موم شده به بهبود زخم کمک می کند. هدف از وکیوم تراپی کشیدن مایع از زخم و افزایش جریان خون در ناحیه است. در این مقاله کامل برای شما در مورد وکیوم تراپی توضیح داده شده است.

این دارو برای درمان زخم هایی استفاده می شود که به خودی خود به سختی بهبود می یابند. بدون شک بهترین روش فعلی برای درمان زخم های مزمن و حاد و همچنین زخم هایی که عفونت زیادی دارند، روش وکیوم تراپی است که ترجیح داده می شود. متخصصان زخم همچنین دریافته اند که مهم ترین عامل در استفاده از وکیوم تراپی صرفه جویی در هزینه و زمان در صورت وجود کیفیت بالاتر بهبودی است که باعث راحتی و رضایت بیمار می شود.

 

اوزون تراپی زخم چیست و چه کاربردی دارد؟

پلاسما درمانی چیست و چه کاربردی برای بهبود زخم دارد؟

هلدینگ تبلیغاتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *